Licentie voor privé gebruik

Naamsvermelding-NietCommercieel-GelijkDelen 3.0 Unported (CC BY-NC-SA 3.0)

In het kort: u bent vrij het werk te delen, te kopiëren, te verspreiden en door te geven via elk medium of bestandsformaat en het werk te bewerken, te remixen, te veranderen en afgeleide werken te maken.

Een volledige uitleg van deze licentie kunt u hier lezen. De volledige licentie staat op deze url en anders is deze te downloaden vanaf onze website als pdf.

Bij het gebruik van een quick download gaat u ingevolge onze voorwaarden automatisch akkoord met deze licentie. Meer informatie kunt u ook vinden op onze pagina copyright.

Onze eigen zoekmachine.
Zoekt alleen op deze website

index sitemap advanced
site search by freefindHou me op de hoogte!

Bij wijzigingen of aanvullingen van deze pagina krijgt u automatisch een bericht

it's private
powered by
ChangeDetectionchatbox

Mochten we aanwezig zijn dan kunt u via onderstaande knop ons aanroepen.

Indien we NIET aanwezig zijn dan kunt u langs dezelfde weg een bericht achterlaten.

Een licentie geeft u het recht een afbeelding te gebruiken zonder enige beperkingen met als enigste restrictie privé gebruik. Het is een beetje hetzelfde als een lease auto denk ik wel eens. Je kunt het gebruiken zonder enige beperking, het is enkel niet uw eigendom. Het enigste verschil is dat aan een leasecontract een einddatum zit en die foto niet. Maar net als die auto, u mag het niet misbruiken. Daarom blijft het auteursrecht in stand. U mag die foto niet gebruiken voor doelen die strijdig zijn met de wetten van uw land. Dus niet gebruiken om een racistische of discriminerende stelling te bewijzen bijvoorbeeld.

De meeste mensen zullen de foto's dan ook willen gebruiken om af te drukken of op bijvoorbeeld een blog te plaatsen. Dat is prima en dat valt ook onder normaal gebruik. Voor het afdrukken hoeft u niet per sé aan naamsvermelding te doen, bij publicatie wel. Dat hoeft niet prominent, als het er maar bij staat. Een verwijzing naar deze website wordt op prijs gesteld. Het heeft als voordeel dat u geen verantwoording heeft voor de foto an sich. En het geeft de kijker de mogelijkheid zich een oordeel te vormen die context onafhankelijk is. Geneuzel? Jazeker! Totdat je er iemand spijkers op laag water gaat zoeken en u een advocaat nodig heeft. En we leven helaas in een tijd dat er een hoop van die neuzelaars rondlopen met een hoop tijd waar ze geen betere besteding voor kunnen vinden.

En dat is dan ook de reden waarom je met dit soort licenties moet werken want de wet geeft dit soort mensen een platform. Fair use en normaal gebruik zal nooit een probleem opleveren. En die fair use is eigenlijk waar deze licentie om draait. Om dat ook voor de toekomst te garanderen is de licentie voorzien van bepalingen die er voor zorgen dat ook indien u bepaalde werken ingrijpend wijzigt en doorgeeft, deze fair use gegarandeerd blijft. Deze bepaling is voornamelijk van toepassing op digitale producten zoals webdesign en software of onderdelen daarvoor.

De prijs voor personal use is significant lager gehouden dan die voor commercieel gebruik. Indien u toch een commerciële licentie nodig heeft, dient u de foto te kopen MET de goede licentie. Deze commerciële licentie bevindt zich in een zipfile en die dient u te bewaren (eventueel uitprinten) om te kunnen aantonen dat u het recht tot vermeerden heeft voor deze foto. Elke zichzelf respecterende drukker zal er naar vragen. Ook wij kunnen een dergelijk verzoek doen als wij een vermoeden hebben dat deze niet aanwezig is. Een licentie voor persoonlijk gebruik zit ook onzichtbaar verwerkt in de foto. Het is daarom van belang dat u altijd de oorspronkelijk foto goed bewaard. (digitaal)

BELANGRIJK! Houd er rekening mee dat de social media waaronder facebook voorwaarden hebben die strijdig zijn met internationale licenties waaronder ook onze CC voorwaarden! Zij claimen het gebruiksrecht voor elke foto die u op deze websites upload. D.w.z. dat men elke foto van uw account mag gebruiken, kopiëren of commercieel exploiteren. Overigens zonder dat u daarvoor een vergoeding krijgt of toestemming voor hoeft te gegeven.

© 2016 - 2018 Martins Digital Imaging.