General Public Licence

Het Publieke Domein

Publiek domein is een gangbare benaming voor de status van werken, zoals programmatuur, teksten, beelden en geluidsopnamen, die geheel vrij zijn van auteursrechten en naburige rechten. (bron: Wikipedia)

In onze fotogalerij en elders op deze website bevinden zich foto's uit het Publieke Domein. Daarop berust dus geen auteursrechtelijke bescherming en zijn vrij te gebruiken zonder enige beperking.

Voor het downloaden vragen wij een aanmerkelijke lage vergoeding dan voor ook eigen foto's en afbeeldingen. Deze vergoeding is een zogenaamde downloadfee voor het ter beschikking stellen van de foto.

Onze eigen zoekmachine.
Zoekt alleen op deze website

index sitemap advanced
site search by freefindHou me op de hoogte!

Bij wijzigingen of aanvullingen van deze pagina krijgt u automatisch een bericht

it's private
powered by
ChangeDetectionchatbox

Mochten we aanwezig zijn dan kunt u via onderstaande knop ons aanroepen.

Indien we NIET aanwezig zijn dan kunt u langs dezelfde weg een bericht achterlaten.

Vanwege sommige wetgeving wordt het publieke domein ook wel eens voorzien van het label CC0 van Creative Commons. Die zorgt er dan voor dat het wettelijk weer allemaal klopt. Een goed voorbeeld van rechtenvrij foto's is de website van Wikimedia Commons die daar hun database met fotografie hebben voor gebruik op Wikipedia. Daarnaast zijn er een hoop websites die rechtenvrije foto's in een galerij achtige omgeving in de lucht houden. Sommige zijn gratis, anderen vragen net als wij een vergoeding voor het werk om ze online te zetten en te houden. Want vergis u niet, dat is niet altijd even goedkoop.

Soms nemen wij dit soort foto's over op onze website ter op- en aanvulling van onze eigen foto's. Soms gebruiken we ze als basis voor fotobewerking of als onderwerp voor wenskaarten e.d. Ons doel is immers een website te vormen waar op den duur foto's en grafische afbeeldingen te vinden zijn van nagenoeg alle onderwerpen. Die zijn er al wel maar die hebben allemaal hun beperkingen en eigen insteek. Wij zoeken meer de grotere formaten, meer verscheidenheid (o.a. wenskaarten, tekst en webgraphics) maar vooral een eigen kijk op fotografie. Daarbij kijken we niet zozeer wat de gebruiker wil maar publiceren wat wij leuk vinden. Op die manier vermijd je de eenheidsworst die internet vaak is.

Uiteraard hebben we ook de geijkte foto's van de Eiffeltoren en andere bekende zaken. Maar dat is nu precies waarom we rechtenvrije foto's gebruiken. Het is ondoenlijk om daarvan elke keer zelf een foto te willen maken. Bovendien levert het weinig extra op want die toren is waarschijnlijk al een miljoen keer gefotografeerd vanuit elke mogelijke hoek. Het leven is te kort om elke foto zelf te kunnen maken. Maar zoals gezegd, dit slechts ter aanvulling. We willen wel zo compleet mogelijk blijven maar vooral ook 'andere' foto's laten zien. En op een andere manier bewerkt dan met de tunnelvisie van photoshop.

© 2016 - 2018 Martins Digital Imaging.